Дошкільний навчальний заклад №210

НОРМИ
харчування у дошкільних навчальних закладах (крім санаторних) для дітей старше одного року

(Відповідно до додатка 2 до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591)
Найменування продуктуВід 1 до 3Від 3 до 6-7
Кількість приймання їжі
3434
Хліб житній 20304060
Хліб пшеничний558080120
Борошно пшеничне15202532
Крохмаль3344
Крупи, бобові, макаронні вироби30404550
Картопля130150190220
Овочі різні180210230260
Фрукти свіжі, цитрусові4590100100
Соки505070100
Фрукти сушені10101010
Кондитерські вироби5151520
Цукор35404550
Мед, медопродукти1122
Масло вершкове12192125
Олія69915
Сало1122
Яйця, шт.1/41/21/21/2
Молоко, кисломолочні продукти350450400500
Сир кисломолочний35404550
Сир твердий3355
Сметана5101015
М’ясо, м’ясопродукти6085100110
Риба, рибопродукти20254550
Кава злакова, цикорій1144
Какао1122
Чай0,20,20,20,2
Сіль, сіль йодована2258
Дріжджі1111,5
Лавровий лист0,050,050,10,1
Сухарі панірувальні2323
Томатна паста2323
Ванільний цукор0,10,10,10,1
Кислота лимонна0,10,10,10,1
Хімічний склад:
Білки46,660,668,181,5
у тому числі тваринні29,137,548,448,5
Жири45,663,571,786,5
у тому числі рослинні8,412,312,717,8
Вуглеводи167,6229,3239,2298,8
Вуглеводи, ккал1267,21731,21874,82299,4


Примітки

1. Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах денної норми ± 5%, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі, — кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби — 50 г на дитину, використовується в меню 3 рази на тиждень при роботі дошкільного навчального закладу 5 днів на тиждень. Розрахунок проводиться таким чином: (50 х 5) : 3 = 250 : 3 = 83 г.
2. У літній оздоровчий період (90 днів) витрати на харчування збільшуються на 10% для придбання свіжих овочів та фруктів